Het Stabat Mater van DVORAK,

150 artiesten brengen een ontroerend en magistraal werk!

Zaterdag 5 februari 2022

Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

RESERVEER MIJN TICKET
MEER LEZEN

20 uur

La Badinerie en Brussels Philharmonic Orchestra

presenteren

Ter ondersteuning van Handicap International in de Democratische Republiek Congo

een daad van verzet, een krachtig en hartverwarmend oeuvre.

NL | FR

OVER HET EVENEMENT

Het gerenomeerde Bozar ontvangt niet minder dan 150 artiesten. Zij brengen het ontroerende en magistrale Stabat Mater van Antonín Dvořák.

Op de affiche staan het grote koor van La Badinerie, vier solisten en Brussels Philharmonic Orchestra onder leiding van Laëndi.

Deze avond staat in het teken van de solidariteit. Alle opbrengsten zullen de actie van Handicap Insternational in de Democratische Republiek van Congo ondersteunen. De avond zal eveneens worden opgeluisterd door de zeefdrukken van beeldend kunstenaar Samuel Idmtal, die tevens live een origineel werk zal creëren ten voordele van Djama Inasimama.

De cast: La Badinerie & Friends

Rita Matos Alves

Sopraan

Inez Carsauw

Alt

Zeno Popescu

Tenor

Kris Belligh

Bariton

Brussels Philharmonic Orchestra

Laëndi

Artistieke leiding

La Badinerie

Gemengde grote koor van Louvain-la-Neuve

Het programma : Stabat Mater

Het Stabat Mater is één van de zeldzame religieuze werken van componist Antonín Dvořák. Het is een meesterlijk werk waarin krachtige tutti, met accenten van de orthodoxe liturgie, worden afgewisseld met grootschalige en sterk contrasterende solistische en polyfone delen. De koren en de solisten worden vergezeld van een groot symfonisch orkest met een rijk palet aan muzikale kleuren.

La Badinerie is bekend met dit oeuvre. Het gemengde koor van Louvain-le-Neuve heeft het album eerder al opgenomen en meerdere keren vertolkt sinds 1988.

WIL JE HIER MEER OVER WETEN?

een korte blik op het project…

als je graag een muzikaal voorsmaakje wil…

FOTOGALERIJ

SOLIDARITEIT, EEN KRACHT DIE BERGEN VERZET

Dit verjaardagsconcert in het teken van de solidariteit ondersteunt de actie van Handicap International in de Democratische Republiek van Congo.

In Kinshasa verleent Handicap International sinds 1994 hulp aan mensen met een handicap om hun toegang tot basisdiensten en tot het sociaal-economische leven van het land te vergemakkelijken. Alle opbrengsten van het concert gaan naar het Djama Inasimama-project, dat de revalidatiezorg in de armste gemeenschappen van Kinshasa wil verbeteren.

ONZE PARTNERS

NEEM DEEL AAN

HET EVENEMENT

Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Zaterdag 05.02.2022 om 20u

KOOP MIJN TICKET
Wegbeschrijving